Радиочестотен лифтинг и микронидлинг с EXION BTL

 EXION използва революционна комбинация от две технологии: радиочестота и таргетиран ултразвук. Благодарение на тази комбинация EXION притежава първата патентована технология, която не само насърчава синтеза на колаген и еластин, но и стимулира естественото производство на хиалуронова киселина. Това води до по-млада кожа на лицето и тялото.

Процедурите с EXION са идеален вариант за всеки, който търси козметично подобрение, изразяващо се в: изглаждане на фини линии и бръчки, стягане на кожата и редуциране на локални мастни натрупвания по тялото.

Микронидлингът е революционен метод за подмладяване и разкрасяване, който представлява вкарване на микроигли в кожата и има за цел да премахне белезите от акне,стрии , оперативни белези, пигментации и изравняване на тена ,  възстановява еластичността на кожата.

Радиочестотния микронидлингът с EXION подобрява кръвообращението и регенерира клетките на еластина и колагена в третираната област.

Процедурата се извършва посредством специална система, на върха на която се намират стерилни игли за еднократна употреба, по които преминава RF( радиочестото ) и таргетиран ултразвук. В зависимост от състоянието на кожата, типа на проблема и за коя част на тялото става дума, дължината на игличките варира от 0.5 до 4 милиметра.

Броя на процедурите се определя индивидуално, спрямо нуждите на всеки отделен клиент. Препоръчителният минимум е от 4 до 6.

Често задавани въпроси

Кои са клетките отговорни за производството на колаген, еластин и хиалуронова киселина?

Клетките, отговорни за производството на колаген, еластин и хиалуронова киселина, са наречени фибробласти. С възрастта обаче тяхната активност намалява, което води до непрекъснато изчерпване и на трите компонента. И все пак е доказано, че активността на фибробластите може да се рестартира чрез излагане на външен стрес, като механичен или топлинен.

По какъв начин се стимулира производството на колаген и еластин?

Монополярната радиочестота хомогенно загрява цялата дерма до 40-42°C, което предизвиква топлинен стрес върху фибробластите. Топлинната енергия предизвиква коагулация на колаген и бързо стягане на кожата, предизвиквайки възстановителен процес, с което насърчава производството на нов колаген и еластин. Това позволява подобряване на дермалната структура, което води до подобряване на кожата чрез неоколагенеза и неоеластиногенеза

По какъв начин се стимулира производството на хиалуронова киселина?

Таргетираният ултразвук насочва високочестотни механични вълни към ретикуларната дерма, където се намират най-активните фибробласти. Механичната стимулация, причинена от ултразвуковите вълни, предизвиква вибрация в тъканите, включително фибробластите, което води до натрупване на енергия в ретикуларната дерма, което от своя страна води до нагряване на тъканите до 42°C. Ултразвуковите вълни активират клетъчните рецептори, причинявайки промени в генната експресия и протеиновия синтез във фибробластите. Това подобрява тяхната чувствителност към радиочестотните вълни, които могат да нарушат клетъчната среда и да увеличат производството на хиалуронова киселина, колаген и еластин.

Какво е общото между мощното охлаждане и дълбочината на проникване на енергията?

При избора на степен на охлаждане, реално избираме дълбочината на проникване на енергията, което е ключово за резултата. Спрямо измерената кожна гънка (със сантиметър или калипер), избираме и дълбочината на проникване, така че да работим ефективно при отпусната кожа, за редуциране на мастната тъкан, както и в комбинация.

Каква е терапевтичната температура, която целим да достигнем при работа?

Когато целим стягане на кожата, терапетичната температура не трябва да надвишава 42°C, но ако целим да предизвикаме апоптоза на мастните клетки, тогава температурата трябва да е над (миниму) 40 – 42°C. Трябва да се отбележи, че заради мощното охлаждане, измерената на повърхността температура е различна от температурата в дълбочина, или имаме разлика от 4 – 5°C.

 

Пример: ако на термометъра на големия апликатор виждаме температура 42°C, то в дълбочина температурата е 46 – 47°C, която е достатъчна за настъпване на апоптоза.


Когато извършваме процедура за лице, терапевтичната температура не трябва да надвишава 42°C, тъй като там целта ни е да предизвикаме естествени промени в дермата.

 

Какво е апоптоза на мастната клетка?

Апоптозата е естествен процес за организма, който представлява програмирано самоунищожаване на мастните клетки, предизвикано от термично въздействие върху клетките. Настъпва, когото те са изложени продължително време (поне 4-5 минути) на определена температура (над 42°C).

Какво е усещането по време на процедура? Боли ли?

Не, процедурата не трябва да е болезнена. EXION предоставя най-модерното нехирургично решение, което третира лицето и части от тялото безопасно, ефикасно и без болка. Повечето пациенти описват усещането от терапията като сравнимо с това от масаж с горещи камъни. Процедурата се извършва в легнало положение, за да може пациента лесно да се отпуснете по време на самото извършване.

Колко често се извършват процедурите?

Процедурите се извършват между 6 и 12 дни, кото веднъж седмично е най-оптималният вариант.

Колко процедури са необходими?

Броя на процедурите се определя индивидуално, спрямо нуждите на всеки отделен пациент. Препоръчителният минимум е 4 – 6, извършени веднъж седмично.

Възможно ли е в един и същи ден да се обработват няколко различни зони от лицето и тялото?

Да, възможно е. Няма ограничения, но стандартно при работа с радиочестотни машини, не се препоръчва върху един и същи пациент да се третира повече от 1.30
– 2.00 часа.

Безопасни ли са процедурите с EXION?

Да, процедурите с EXION са безопасни, като това твърдение е подкрепено с клинични проучвания. EXION е ободрен от FDA и притежава СЕ сертификат, следователно отговаря на строги стандарти за безопасност и здраве. Вградената система за контрол на енергийния поток гарантира, че по време на процедурата се доставя точното количество енергия

Има ли странични ефекти?

Процедурите с апликаторите за лице и тяло на EXION са неинвазивни и не изискват време за възстановяване. Може да се извършат по време на обедната почивка и пациента незабавно да се върнете към ежедневните си дейности. Въпреки че EXION е проектиран да сведе до минимум диоскомфорта и страничните ефекти, някои пациенти могат да получат такива, определени като леки странични ефекти. Те включват: зачервяване NB!!! (еритемата е обсолютно задължителна след подобна процедура), подуване и или чувствителност в третираната зона. Тези нежелани реакции обикновено са временни и отшумяват сами.

Кога се забелязва резултатът?

Това много зависи от третираната зона и нейното състояние. Може да се забележат видими подобрение и след първата процедура, но резултатите обекновено се развиват във времето, затова е добре да се направи проследяване след 2-3 месеца от завършване на курс от процедури за дадена зона.

Колко време продължава резултатът от процедурите?

Продължителността на резултатите може да варира в зависимост от индивидуалните фактори като тип кожа, възраст и начин на живот. Въпреки това, с походяща грижа за кожата и поддържка, резултата може да продължи между 9 и 12 месеца

Колко често се правят поддържащи процедури?

Стандарнто на 6 месеца, но не по-рано от 2 месеца след приключване на курс от процедури в дадена зона.